Att gå från gocart till tyngre racingklasser

Racing är oerhört roligt och det är något som många finner vara en fantastiskt givande hobby. När det kommer till racing börjar de allra flesta sin bana inom gokart när de är små och detta är ett bra och ganska säkert sätt att börja sin karriär. Oavsett om man bara vill hålla på med racing för att det är roligt eller om man verkligen vill satsa på det hela och bli riktigt duktig och i framtiden kanske kunna leva på sin idrott, tar de flesta steget vidare från gokart upp till andra discipliner. Detta kan vara ett tufft steg att ta och det kommer med lite olika utmaningar och saker som kan vara bra att tänka på.

Köra tidigt

Ett bra sätt att ta steget upp är att tidigt börja övningsköra och lära sig att köra en stor och riktig bil. Att till exempel köpa in en Volvobil som man kan ha för att träna upp sin körförmåga och bli en duktig förare kan vara ett tips. Att ha en Volvobil kan också vara ett bra sätt att lära sig mer om bilens mekanik, eftersom dessa bilar är relativt okomplicerade när det kommer till motor och det finns många delar man kan lära sig mer om på egen hand utan att behöva gå till en verkstad.

Öva specifika egenskaper

En annan viktig del för att bli riktigt duktig när man tar steget upp till lite tyngre klasser inom racing är att se till att öva de specifika egenskaper som krävs för att bli en duktig förare. Det handlar inte bara om att köra mycket bil utan man måste också öva upp saker som till exempel reflexer och reaktionsförmåga. Det finns en mängd olika övningar för att göra detta och genom att lägga in detta i sin dagliga rutin kommer man att bli en bättre förare. Att också se till att jobba på sin uthållighet för att bli en riktigt uthållig och duktig förare som orkar hålla koncentrationen uppe genom hela racen är viktigt. Sammanfattningsvis finns det en mängd saker man kan träna på utanför bilen som kommer att göra en till en bättre förare och hjälpa en att ta steget upp från gokart till tyngre klasser.


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *