Bygg en transportbil för gokart

När man tävlar i motorsport och racing så har man oftast en bil som man behöver transportera till tävlingarna. Om man tävlar med bilar så krävs det oftast en transport med flak, alternativt en buss. Om man tävlar i gokart kan man dock med fördel bygga om en skåpbil till en transportbil eftersom en gokart är betydligt mindre än en vanlig bil. Man kan göra ombyggnationen själv eller lämna in bilen till ett företag som bygger om bilar till transportbilar för tävlingsfordon.

Inred din skåpbil för transport av din gokart

Om du tävlar i gokart och behöver en bil för att kunna transportera din gokart till tävlingar, men vill slippa använda en släpvagn så kan du välja att bygga om en skåpbil till en transportbil. En gokart är varken lång eller hög och ryms ganska enkelt i en större skåpbil. Man får dock tänka på att det behövs utrymme för lite andra saker än bara själva gokarten i transportbilen. Det behöver finnas utrymme för verktyg, tävlingskläder och drivmedel.

När det kommer till säkerheten så är det även viktigt att tänka på den då du ska transportera din gokart tillsammans med bränsle och andra saker. Du behöver därför se till att din inredning i din skåpbil är försedd med lastsäkringar, skydd på golvet och väggarna samt en brandsläckare om det skulle ske en olycka vid transporten på väg till eller från en tävling.

Golv, väggar och tak i bilens lastutrymme kan förses med brandsäkert material för att förhindra att en eventuell brand sprider sig fram till föraren och passagerarna om man råkar ut för en trafikolycka och inte kan ta sig ut ur bilen. Man ska även se till att inga lösa saker som verktyg eller bensindunkar förekommer i lastutrymmet, allt ska sitta fast ordentligt vid transport. Det är också viktigt att se till att gokarten sitter fast ordentligt med ordentliga spännband och lastöglor.


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *