Gokart och fartfylld racing

Att köra gokart är ett fartfyllt och roligt äventyr! Både vuxna och barn får köra, och minimiåldern för barn är 7 år. Gokart är en bilsport med en mindre konstruerad bil som det anordnas tävlingar i över hela världen. En gokart kan uppnå en maxhastighet på hela 72 km/h! Följer man säkerhetsföreskrifterna och kör försiktigt på banan, kan en sväng med gokartbil ett minne för livet.

Att börja med gokart

Om man är nybörjare på gokart, kan det vara klokt att läsa på fakta innan. Då gokart är en underskattad fritidsaktivitet borde fler prova på denna fartfyllda upplevelse! Ska man köra gokart för första gången kan det vara bra med tips och råd för nybörjaren i gokart så att man är väl förberedd. Det finns en mängd banor att välja på över hela Sverige. Antalet hyrbanor är cirka 75 stycken utspridda över hela landet. Man kan köra både utomhus och inomhus. Vill man köra gokart på Sveriges längsta inomhusbana på 414 meter, ska man ta sig till Halmstad i Slottsmöllans industriområde. Inomhusbanan tillhör Sveriges äldsta banor med start år 1996. En annan bra bana ligger i Enköping och är lokaliserad utomhus. Banan är hela 750 meter och 8 meter bred. Enköpings gokartbana är känd för sina bra bilar och jämna underlag. I huvudstaden Stockholm kan man finna Gokartstadion där både stora och små kan uppleva en spännande racing. Om man ska iväg på gokart med vänner, arbetskamrater eller familj till annan ort, kan man behöva lite saker med sig. Då ska man med fördel besöka https://estore.nu/sv/ som har resväskor, necessärer, mobiltillbehör, hobbyprylar och mycket mer! Att börja med gokart är spännande, men det är mycket viktigt att man följer säkerhetsföreskrifterna.

Fördelen med gokart

Det finns många fördelar med att köra gokart. Gokart är ett äventyr som passar många. Är man handikappad så finns det handikappanpassade anläggningar för alla behov. I Stockholm finner man handikappanläggningar på bland annat Gokart för Alla i Norrtälje, Järfälla Hyrkart eller till exempel Gokart i Stockholm AB i Johanneshov. Utanför Stockholm finns det många andra banor som är anpassade för handikappade som Race House Malmö AB, Go-karthallen i Linköping eller Performance Gokart Center AB i Trollhättan. Vissa arrangörer har specialanpassade fordon med två säten om det skulle behövas. En annan fördel med gokart, är att man faktiskt kan starta med gokart som en seriös sport. Varje år i Sverige hålls SM i gokart på många håll i Sverige. Bilsporten gokart, även kallad karting, är en sport med krut och fart som alla borde prova på!


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *