Kända ikoner inom Formel 1

Formel 1 anses vara den svåraste och största motorsporten och det krävs väldigt mycket av en förare som sätter sig bakom ratten. Under åren har det funnits många starka personligheter som idag blivit ikoner inom sporten. Här tittar vi närmare på några av dem:

Niki Lauda

Niki Lauda föddes i Wien i Österrike och tog under sin karriär hem tre VM-titlar. Han växte upp i en rik familj men fick klara sig själv när han valde att satsa på motorsport. Lauda är mest känd för sin hemska olycka i Tyskland under säsongen 1967 där han återhämtade sig på bara några månader. Han är också känd för att vara extrem ärlig och rättfram.

Michael Schumacher

Michael Schumacher är för många sportens största genom alla tider och även den som innehar rekordet för flest VM-titlar. Han tog under karriären 7 titlar varav fem tillsammans med Ferrari. Tyvärr råkade han ut för en hemsk skidolycka efter karriären och har inte synts till sen dess. Dock hoppas många att hans son ska bära namnet vidare och komma upp till Formel 1. Han kör för närvarande i serien under, alltså Formel 2.


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *