Klä dig rätt för gokartbanan

Det finns många roliga aktiviteter att göra som familj. En av dessa aktiviteter för många familjer är gokart. Det är passande för äldre barn och något som man kan göra tillsammans under en helg för att umgås och skapa minnen tillsammans.

Men gokartbanan kan ibland vara väldigt kall, speciellt om det är en utomhusbana. Och även om man ofta får låna en dräkt för att skydda sig mot skador och smuts om en olycka skulle inträffa på banan så kan det ändå bli kallt. Därför gäller det att man klär både sig och barnen i rätt kläder.

Något som kan vara bra för barnen, som kommer att hålla dem varma och ändå rörliga, är västar för barn. Att klä barnen med en väst kommer se till att hålla dem lagom varma för denna roliga aktivitet. Självklart så är ju inte en väst bara för barn utan även vuxna kan använda sig av en väst.

Med rätt kläder kan man då koncentrera sig på åka/köra gokart och vinna mot varandra istället för att stå och frysa.

Åldersgräns för gokart

Även om gokart handlar om att köra ett slags fordon så behöver man varken ha körkort eller vara 18 år gammal för att kunna köra gokart. Detta kan låta lite konstigt för många men det är precis som på tivoli, när man ska åka olika karuseller och de endast kräver en viss längd.

Gokart kan nämligen köras när man är tio år gammal så länge man är lång nog. Här handlar det mer om att nå ner till pedalerna än åldern. De flesta gokartbanor kräver att man är minimum cirka 145 cm för att få köra gokart.

Och det är just på grund av detta som gokart är en fantastisk aktivitet som kan göras med hela familjen, om man har större barn. Det är något de flesta uppskattar och tycker är roligt, och så länge man är lång nog för att nå ner till pedalerna kan alla få vara med och tävla.

Det är något väldigt kul som kommer att skapa många fina minnen för både barnen och föräldrarna, och något som både stora och små tycker om.


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *