Ordna racingfest hemma

Om du har många vänner som är lika intresserade av att titta på racing som du kan du ordna en racingfest. Genom att förbereda ordentligt med mat, vin och tilltugg kan du se till att alla har trevligt samtidigt som ni tittar på spännande racing. Du kan behöva duka upp ett buffébord, förbereda med ordentligt att dricka och även komplettera med dessert och snacks.

Hos Vinoteket hittar du ett stort utbud av kvalitetsviner som Pinot Noir, Shiraz och Chardonnay. Här är det lätt att handla vin via internet, där du får en säker hemleverans och kan beställa i god tid före din racingfest. Du kan välja bra viner som passar ihop med maten eller expertutvalda vinlådor som du kan provsmaka tillsammans med vännerna.

Planera racingfesten

När du ska planera festen är det bra att först tänka ut temat, ska det vara avslappnat eller mer uppklätt? Hur mycket mat och dryck vill du ha på festen och vilken tid ska den börja? Det är bra att skicka ut en så detaljerad information som möjligt till gästerna i god tid innan, så de har en möjlighet att förbereda sig. Tänk igenom hela festen från början till slut, från att du skickar ut inbjudningarna tills maten och städningen efteråt. När festen väl har börjat är det inte roligt att upptäcka att något viktigt saknas.

Hur mycket mat behövs?

Du behöver också fundera över hur mycket mat som kommer att behövas. Det är bättre att ha för mycket mat än att ha förberett för lite. När drickan och maten tar slut i förtid kan stämningen på festen snabbt gå ner. Var därför extra generös och köp ordentligt med mat, det värsta som kan hända är att du får många goda rester i kylen. Med ordentliga reserver av frukt, snacks, bröd och ost har du alltid något mer att ställa fram när maten på borden börjar att tryta.

Servera en matig buffé

När du lägger upp din racingbuffé är det bra att ha något matigt på bordet, samt bröd, dipp och flera vegetariska alternativ. Det är också smart att bjuda på en söt efterrätt som avslutning. Ta i förväg reda på om någon av gästerna har en allergi eller känslighet, till exempel mot gluten, nötter eller laktos. När rätterna ska stå framme länge under festen kan det vara viktigt att fundera på om du behöver hålla maten kall eller varm under tiden. För att kyla ner mat kan du använda en långpanna fylld med is, medan mat som behöver hållas varm kan läggas på en baksten eller elektriska värmeplattor. Om festen kommer att vara länge kan det gå åt mer dryck, och under sommaren och våren brukar vitt vin vara populärt. Vintertid vill gästerna ofta ha rött vin i stället. Förutom gott vin är det alltid bra att även servera alkolholfria alternativ.


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *