Säkerhet och utrustning

När du tränar och kör gokart regelbundet kommer du att behöva din egna personliga utrustning. Denna utrustning består av en hjälm, handskar, skor, krage och overall. Även om gokart är en mycket säker motorsport kan olyckor hända. Därför är det mycket viktigt för alla förare att följa de regler som gäller och att uppmärksamma de olika signalerna på banan. Förarens säkerhet bör alltid prioriteras.

Hjälm och skor

Den absolut viktigaste delen av din utrustning som gokartförare är hjälmen. Se till att den passar och att den inte är skadad. Bäst är att alltid investera i en ny hjälm istället för att köpa begagnat så att den ger bästa skydd och är säker. Skor för karting är specialtillverkade för förare av gokarts. Det som är speciellt med just karting skor är att de är lätta och har utrustats med en mycket tunn sula. Anledningen till denna konstruktion är att föraren ska kunna känna pedalerna under sina fötter samt att skorna samtidigt ska kunna ge ett bra skydd.

Overall

Tävlingsdräkten eller overallen är en viktig del av utrustningen. Den behöver vara i gott skick och klara av att skydda föraren vid en olycka. En overall bör inte vara äldre än max tio år för att kunna användas vid tävlingar, förutsatt att en äldre overall är i gott skick. Det fina med en overall är att du kan visa upp ditt lag och eller dina sponsorer. På en overall finns det alltid utrymme för föraren att vara kreativ med hur han eller hon vill dekorera sin overall. Visst är det fint med design och kreativitet och varför inte passa på att även piffa upp din bostad eller ditt rum. Hos Trendcarpet online finns ett mycket brett urval av härliga mattor i massor av olika stilar, färger och mönster till väldigt bra priser. Varför inte satsa på en snygg rund matta i den design som du gillar bäst. De runda mattorna hos Trendcarpets kommer från kända designers och tillverkare som exempelvis danska Nordal, svenska Stjrena, Strenhög och Ploytuft. Trendcarpet erbjuder sina kunder snabb fri frakt och retur plus 14 dagars öppet köp.

Handskar

När du är på väg att köpa handskar för karting kommer du att upptäcka att vissa handskar är speciellt tillverkade för karting medan andra är för racing. Förutom prisskillnaden finns det även andra viktiga skillnader. Handskar för karting är inte brandskyddade och behöver inte heller vara homologerade. Anledningen till att kartinghandskar inte behöver vara brandskyddade är att kartarna är öppna samt mindre fordon vilket minskar risken för brandrelaterade olyckstillbud. Handskar för karting är dessutom tunnare än racinghandskar vilket ger föraren en bättre känsla när de styr sin gokart.

Välj rätt handskar

Eftersom säkerhetskraven för karting är lägre än annars inom motorsporten kan även andra typer av handskar användas i karting. Det är dock viktigt att välja rätt handskar eftersom kartar inte har utrustats med servostyrning vilket kommer att orsaka påfrestningar på förarens händer. Se till att de handskar du väljer är bekväma och ger ett bra grepp på ratten. Se också till att storleken är rätt och att handskarna passar dina händer. Bäst är att prova handskar i affären innan du köper dom. När det gäller handskar kan du köra karting med både racinghandskar eller kartinghandskar men du kan inte använda kartinghanskar när du kör en racerbil.


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *