Gocart – en underskattad fritidsaktivitet

Gocart är för många en aktivitet som man på sin höjd läser i tidningen om. Tyvärr är det få personer som har provat på att köra gocart. Det är en underskattad fritidsaktivitet som innehåller det mesta man kan önska sig. Söker du adrenalinkickar och inte vill riskera livet genom att bestiga branta berg eller hoppa fallskärm, är gocart det perfekta alternativet. När du kör gocart får du allt från farten till spänningen, samtidigt som det är en säker och kontrollerad aktivitet. Du tar förmodligen fler risker när du cyklar till arbetsplatsen jämfört med om du kör gocart på en inhägnad och kontrollerad bana.

Du behöver inte ens ha körkort

Det är dessutom enkelt att köra gocart. Självfallet underlättar det om du har körkort och är en van bilförare. Har du inte kört bil tidigare kan du förbereda dig genom att ta ett par lektioner hos en trafikskola i Göteborg eller någon annan stad i närheten av där du är bosatt, men det är absolut inte något krav. Du behöver inte ens ha fyllt arton år för att köra gocart. De flesta gocartbanor har inte ens några åldersgränser. Istället är det din längd som är avgörande, vad som är väsentligt är att du når ner till pedalerna på din gocart.

Var man kan köra gocart?

Det finns gocartbanor över i princip hela Sverige och även runtom i Europa om du vill prova på att köra gocart under semestern. De flesta banor i Sverige drivs i privat regi och du kan enkelt, genom en sökning på Internet, hitta de olika banor som finns i din närhet. Priserna skiljer sig åt mellan olika banor men generellt är priserna klart rimliga. Dessutom behöver du inte ta med någon egen utrustning. Förutom gocarten ingår även all övrig utrustning som du behöver i form av skyddsdräkt, handskar, hjälm med mera i priset.


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *